DatingGuiden.com

Alt om online dating for nordmenn!

Derfor kommer det ingen svarteliste på datingguiden!

Når vi begynte å planlegge dette nettstedet så vi for oss flere måter å sette opp nettstedet på. Det var hovedsaklig 3 temaer som naturlig falt oss inn, nemlig generelle datingrelaterte artikler hvor vi gir råd om dating, en anbefalingsside og en svarteliste. Svarteliste har vi imidlertid besluttet at ikke er hensiktsmessig.

Det er rett og slett for mye datingsvindel!

For at en svarteliste skal ha noen hensikt så bør den begrenses til noen få verstinger. Problemet med useriøse aktører innen online dating er at det er tusenvis av useriøse aktører, ja kanskje flere hundretusener av useriøse dating nettsteder og hundrevis dukker opp daglig. Riktignok er mange nye sider knyttet opp til felles databaser men varianter av diverse mer eller mindre tvilsomme forsøk er så omfattende at det ikke er mulig å lage en fornuftig svarteliste som noen faktisk gidder å les gjennom. Dessuten ville en slik liste hatt behov for flere timers vedlikehold daglig og det finner vi ikke ressurser til.

På grunn av dette vil vi heller fokusere med artikler og innhold hvor vi anbefaler nettsteder og plattformer samt at vi gir generelle råd om hva våre lesere bør være oppmerksom på for å unngå å bli svindlet eller lurt inn på sider som ikke tilbyr det som er rimelig å forvente, nemlig mange aktuelle profiler som er ekte og faktisk ute etter det som siden markedsfører.

Klag til kredittkortselskapet eller Paypal.

En vanlig feil som mange norske brukere går i er at då lenge siden er på norsk så tror de at de er trygt og godt beskyttet av norske lover og norske forbrukermyndigheter. Selv om norsk lov ofte gjelder i slike tilfeller så hjelper det lite når selskapet holder til i den tredje verden og du allerede har overført penger til dem. Det beste håpet ditt i slike tilfeller er ikke å gå til forbrukerrådet eller lignende men å gå på kortselskapet eller betalingsformidleren som f.eks. Paypal. Norske kredittkortselskap er forpliktet til å følge norsk lovverk ved misbruk av kort og Paypal stiller store krav til sine kunder som tar i mot betaling via dem og har svært lav terskel for å omgjøre omtvistede overføringer som de mistenker er relatert til svindel da dette går ut over hele tillitten til Paypal sitt system. Bruk dette til din fordel dersom du er utsatt for svindel.

Aldri send penger til noen du ikke har møtt!

Vi har allerede skrevet det og kommer sikkert til å skrive det hundre ganger til. Aldri send penger til noen du ikke har møtt! Dette gjelder selv om du har møtt dem på et seriøst nettsted, du har aldri noen garanti. Sannsynligheten for at den akutt syke bestemoren til den sexy "kjæresten" din i Thailand faktisk er syk og trenger flere hundretusener til sykehusregningen er selvfølgelig til stede. Dog er det mye mer sannsynlig at du er i ferd med å gå på en av de vanligste svindel variantene som finnes på internett i dag.

Det samme gjelder dersom ei særdeles sexy dame fra Ukraina vil komme å besøke deg bare du overfører penger til flybilletten hennes til Norge. Tro oss, det er svindel, du ser hverken pengene eller dama igjen. I "beste fall" finner hun på ei unnskylding i siste liten fordi bestemoren er syk og trenger pengene til sykehuset i stedet for flybillett. Dessverre var ikke pengene til flybilletten tilstrekkelig og hvis du bare kunne overføre tjue tusen til, så skal dame besøke deg så fort bestemoren er ute av sykehuset.

Copyrighted content. All Rights Reserved.